ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ 2023
Τελέστηκε στην Σκιάθο σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2023 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θεόδωρου Τζούμα η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 80η επέτειο βύθισης του Υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ-1) με την συμμετοχή της ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι : Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Υποναύαρχος (Ο) Γ. Σκρέκας Π.Ν ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Ναυτικού Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση Π.Ν, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Χρήστος Αλογάρης Π.Ν, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σκιάθου, ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Τμήματος Σκιάθου, ο Κυβερνήτης της ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ Πλωτάρχης Σωτήριος Γεωργίου Π.Ν επικεφαλής αντιπροσωπείας πληρώματος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος κόσμου από την τοπική κοινωνία.
Τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος Παναγιώτης Ραδίτσας Π.Ν ε.α.
Μετά την δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ευβοίας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο παρακείμενο μνημείο. Μετά το προσκλητήριο νεκρών του πληρώματος του Υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ-1) η εκδήλωσε έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο από όλους τους παρευρισκόμενους.