Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο των «ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 22», η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Σαλαμίνας συνδιοργάνωσαν προς τιμή της ιστορικής επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.
Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης ο ΥΦ.ΕΘ.Α Ν. Χαρδαλιάς, της Βουλής των Ελλήνων ο Ι. Τραγάκης, της Ν.Δ ο Δ. Μαρκόπουλος, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Ι. Ραγκούσης, της Ελληνικής λύσης η Χάιδω Ασημακοπούλου, ο διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος Χαρίλαος Παπαδημητρίου Π.Ν ως εκπρόσωπος του αρχηγού Γ.Ε.ΕΘ.Α, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος, πρέσβεις, στελέχη ξένων διπλωματικών αποστολών και ακόλουθοι Άμυνας ξένων κρατών στην Ελλάδα καθώς και σχολεία της Σαλαμίνας.
Τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων εκπροσώπησε και κατέθεσε στεφάνι ο Πλοίαρχος (Ε) Δημήτριος Δαριβέρης Π.Ν ε.α.
Η μπάντα και το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν το δικό τους παρόν στο τελετουργικό.
Στην σύντομη ομιλία του ο συνάδελφος και πρόεδρος του συλλόγου ΑΙΑΝΤΙΣ Χρήστος Μαριδάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και κλείνοντας επεσήμανε:
«Θα πρέπει να γνωρίζουν οι επόμενες γενεές ότι όποιος αγωνίζεται για την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν κουράζεται, δεν φοβάται και δεν εξαγοράζεται. Η προσφορά προς την πατρίδα είναι υποχρέωση κάθε Έλληνα και δεν θα πρέπει να περιμένει ανταλλάγματα ή τιμές».
Αναρτήθηκε την 24η Σεπ. 2022 από τον σύνδεσμο https://www.facebook.com/groups/hellsub/posts/3362395403980121/