Με την συμμετοχή 180 μελών και φίλων του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023 στο Πολεμικό Μουσείο, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου μας.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους:
Το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Βουλευτής της Ν.Δ κ. Διονύσιος Χατζηδάκης,
ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης Π.Ν,
ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ν Ναύαρχος Στυλιανός Πετράκης Π.Ν ε.α,
ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Ιωάννης Στρατογιάννης Π.Ν, μετά των επιτελών της ΔΥ και του Διοικητού της ΒΥ,
οι επίτιμοι Πρόεδροι του Συνδέσμου μας, Ιωάννης Αποστολάκης και Σπυρίδων Περβαινάς,
ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ν.Δ Υποναύαρχος Αντώνιος Αναστασάκης Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν Αντιναύαρχος Θεόδωρος Γερούκης Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ν.Α Υποναύαρχος Σ. Κωνσταντινίδης Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος του ΣΑ/ΣΜΥΝ Υποπλοίαρχος (Ε) Παύλος Σοφικίτης Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.ΙΣ Αντιναύαρχος Κ. Μαζαράκης-Αινιάν ,
οι Κυβερνήτες των Υποβρυχίων ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ – ΩΚΕΑΝΟΣ – ΠΙΠΙΝΟΣ – ΜΑΤΡΩΖΟΣ – ΤΡΙΤΩΝ, εν ενεργεία αντιπροσωπεία από πληρώματα των Υποβρυχίων, συνάδελφοι μέλη και φίλοι του Συνδέσμου μετά μελών οικογενειών.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Ραδίτσας Π.Ν ε.α, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Α/Γ.Ε.Ν Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση Π.Ν, ευχαρίστησε τον απερχόμενο επίτιμο Α/Γ.Ε.Ν Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη Π.Ν ε.α για την παρεχόμενη βοήθεια προς τον Σύνδεσμο κατά την διάρκεια της θητείας του στο ανώτατο αξίωμα, αναφέρθηκε σε πεπραγμένα του χρόνου που πέρασε, μνημόνευσε τους αποβιώσαντες το 2022 συναδέλφους και τέλος επεσήμανε ότι ανάμεσά μας βρισκόταν οι τρεις εκ των τεσσάρων Ναυτών Εσχαρέων που ήταν πλήρωμα των υποβρυχίων μας ΓΛΑΥΚΟΣ – ΝΗΡΕΥΣ – ΤΡΙΤΩΝ – ΠΡΩΤΕΥΣ, κατά τον πλου των για ανάληψη επιθετικής περιπολίας προς Κύπρο στα τραγικά γεγονότα του 1974 (Ιωάννης Γεωργούσης του Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ αφιχθείς εξ Η.Π.Α, Μιχαήλ Παπαντωνίου του Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ ήλθε από τον Βόλο και Σεραφείμ Νίκας του Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ ήλθε από το Καρπενήσι. Ο Ανάργυρος Νομικός του Υ/ΒΝΗΡΕΥΣ δεν παρέστη λόγω απαγόρευσης απόπλου των πλοίων εξ Αμοργού).
Η τελετή συνεχίστηκε με την ευλογία της Βασιλειόπιτας από τον ιερέα Πατήρ Ηλία, ακολούθησε διανομή κομματιών και παράθεση καφέ στον περιβάλλοντα χώρο του Πολεμικού Μουσείου.
Οι τυχεροί των δεκατεσσάρων (14) φλουριών είναι:
Σταμάτης Λιαρμακόπουλος, Παναγιώτης Χριστοδούλου, Ιωάννης Μπρουμίδης, Αντώνης Παπαδάκης,
Γεώργιος Καραβάνας, Κων/να Γιακουβάκη, Δέσποινα Στεφοπούλου, δυο μέλη αντιπροσωπείας πληρωμάτων Υποβρυχίων, ο Κυβερνήτης του Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, Γεώργιος Σαματάς, Μπίλιο Τσουκαλά, Γεώργιος Ξυδιανάκης και Χρήστος Τούσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και του χρόνου να είμαστε υγιείς και παρόντες στην εκδήλωση.
Αναρτήθηκε την 21/01/23  απο Γραμματεία Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων.