58ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ
Με απόλυτη επιτυχία οργανώθηκε και τελέσθηκε με κέντρο την πανέμορφη Θεσσαλονίκη από Δευτέρα 21 έως Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το 58οΔιεθνές Συνέδριο Συνδέσμων Υποβρυχίων, και στο οποίο συμμετείχαν 164 εκπρόσωποι από 17 χώρες.
Το συνέδριο άρχισε με το δείπνο καλωσορίσματος σε πολυτελή αίθουσα του HOTEL CAPSIS όπου και αποτελούσε το κέντρο εξόρμησης για τις ξεναγήσεις των επόμενων ημερών σε αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας μας. Οι περιηγήσεις άρχισαν από τον αρχαιολογικό χώρο των ΦΙΛΙΠΠΩΝ και στην συνέχεια περιήγηση στην πόλη της Καβάλας, μετά μεσημβρινού γεύματος. Την επομένη επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της ΒΕΡΓΙΝΑΣ, το μουσείο και τους βασιλικούς τάφους στις ΑΙΓΕΣ, και μετά το μεσημβρινό γεύμα επίσκεψη σε Νάουσα μετά μεσημβρινού γεύματος – Έδεσσα με παράθεση καφέ.
Οι σύνεδροι επισκέφτηκαν το Μουσείο Αντιδικτατορικού αγώνα στο Αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ, και ακολούθως έγινε στην Ναυτικό Σταθμό Βορείου Ελλάδος η καθιερωμένη τελετή μνήμης και στη συνέχεια περιήγηση στα αξιοθέατα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το συνέδριο έκλεισε με το εορταστικό δείπνο (GALA DINER) της 25ης Μαΐου όπου έγιναν ανταλλαγές δώρων μεταξύ των αντιπροσωπειών.
Τέλος παραδόθηκε το σκήπτρο του συνεδρίου στον Jack Mesermith πρόεδρο του Αμερικανικού Συνδέσμου Υποβρυχίων έτσι ώστε με απόφαση που είχε ληφθεί το επόμενο συνέδριο (ISC-59) να διοργανωθεί στην Ιρλανδία.
Την Παρασκευή 26ης Μαΐου έγινε αναχώρηση των συνέδρων για τις πατρίδες τους παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες, καθ ομολογία τους, εντυπώσεις από την διοργάνωση μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί να εκφράσει τις απεριόριστες και θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς του συνεδρίου τους συναδέλφους, Σπυρίδων Βολονάκη (εταιρία MARESCO LTD), Παντελή Συνέλη (εταιρία ALNI TECHICAL BUREAUS S.A), Ευάγγελο Καραβάνα (KARAVANAS WINES), Ιωάννη Μαρουδά (CAVA MAROUDAS), τον Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο της εταιρίας COPY EXPRESS, στην διοργανώτρια εταιρία Zorpidis Travel και τέλος την Κυρία Ράνια Μωραιτάκη (Κατάστημα FAROS) για την επιμέλεια των δώρων και αναμνηστικών του συνεδρίου.
* Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Μιχάλης Πρωιμάκης ανέλαβε την γραμματειακή υποστήριξη, εύρεση χορευτικού συγκροτήματος κατά την τελετή λήξης (Gala Dinner) επικοινωνία με την εταιρεία, επικοινωνία με όσους ήθελαν να συμμετέχουν, δημιουργία ιστοσελίδας, προβλήματα για έκδοση visa,  οικονομικά θέματα για την πληρωμή της συμμετοχής.
** Το έμβλημα και τα σύμβολα των αναμνηστικών του συνεδρίου φιλοτεχνήθηκαν από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιος Στεφόπουλος.
Αναρτήθηκε την 10/06/23  απο Γραμματεία Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων.

Φωτογραφίες του συνεδρίου στους παρακάτω συνδέσμους:

22.05.2023 Ημέρα 1η: Εγγραφή – Δείπνο καλωσορίσματος στο Hotel Capsis στη Θεσσαλονίκη
23.05.2023 Ημέρα 2η: Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων και γεύμα στην Καβάλα
24.05.2023 Ημέρα 3η Part A: Επίσκεψη στην Αρχαία Νεκρόπολη Αιγών και Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα
24.05.2023 Ημέρα 3η Part B: Γεύμα στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας και επίσκεψη στους Καταράκτες στην Έδεσσα
25.05.2023 Ημέρα 4η Part A: Επίσκεψη στην πόλη, στον Άγιο Δημήτριο και στο Ναυτικό Μουσείο Αντιτορπιλικό Βέλος D-16
25.05.2023 Ημέρα 4η Part B: Τελετή Μνήμης στον Ναυτικό Σταθμό Βόρειας Ελλάδας
25.05.2023 Ημέρα 4η Part C: Gala Dinner στο Hotel Capsis
25.05.2023 Ημέρα 4η Part D: Δώρα Αντιπροσωπειών και Παράδοση του Εμβλήματος Συνεδρίων στην επόμενη Διοργανώτρια Χώρα ΗΠΑ, με διοργάνωση στην Ιρλανδία