Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Υποβρυχίων αποδίδοντας ελάχιστο φόρο τιμής ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης προς τους 108 Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναύτες που υπηρετώντας σε Υ/Β κατά τον Β! Παγκόσμιο Πόλεμο έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα, τηρώντας την υπόσχεση, ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ και θα τιμώνται μαζί με άλλους πολλούς, που δημιούργησαν την παράδοση στη Διοίκηση Υ/Β, τέλεσε σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 12:00, στο μνημείο Υποβρυχίων που βρίσκεται στον Φλοίσβο Π. Φαλήρου το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
ο Βουλευτής της Ν.Δ πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και επίτιμο μέλος του Συνδέσμου μας Διονύσιος Χατζηδάκης,
ο Επίτιμος Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α Ευάγγελος Αποστολάκης Ναύαρχος Π.Ν ε.α,
ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Ιωάννης Φωστηρόπουλος,
ο Υποναύαρχος Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος Π.Ν ως εκπρόσωπος του Α/Γ.Ε.Ν,
ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος Ι. Λειβάδαρος Π.Ν,
ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν Αντιναύαρχος Θεόδωρος Γερούκης Π.Ν ε.α,
ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΛΛ.Σ.Υ/Β και αντιπρόεδρος της Ε.Α.ΑΝ Σπυρίδων Περβαινάς Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος Αποφοίτων Σ.Α/Σ.Ν.Δ Αντώνιος Αναστασάκης Υποναύαρχος (Μ) Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ν.Α Συμεών Κωνσταντινίδης Υποναύαρχος Π.Ν ε.α,
ο Πρόεδρος του Σ.Α /Σ.Μ.Υ.Ν Παύλος Σοφικίτης Υποπλοίαρχος Π.Ν ε.α,
ο Ακόλουθος Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου Sam Law R.N,
ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Ιωάννης Αποστολάκης Σημαιοφόρος Π.Ν ε.α,
πληρώματα των Υποβρυχίων και αρκετοί συνάδελφοι μέλη και φίλοι του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων.
       Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχος Παναγιώτης Ραδίτσας Π.Ν ε.α καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφερόμενος στα γεγονότα ιστορίας και δράσης των βυθισθέντων κατά τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο Υποβρυχίων τόνισε:
«Κύριε Βουλευτά και επίτιμο μέλος του Συνδέσμου μας, Κύριε Δήμαρχε, κύριε Ναύαρχε και επίτιμε Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α, κύριε Ναύαρχε εκπρόσωπε Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, κύριε Διοικητά Υ/Β, κύριε Ακόλουθε Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, κύριοι Ναύαρχοι, αγαπητοί συνάδελφοι πληρώματα των υποβρυχίων μας, αγαπητά μέλη του Συνδέσμου μας, Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησης και την παρουσία σας σε αυτήν την τελετή μνήμης.
Είμαστε και πάλι εδώ πιστοί στην υπόσχεσή μας ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και θα αποδίδουμε διαχρονικά τις δέουσες τιμές στη μνήμη των 108 συναδέλφων μας, πληρωμάτων των Υ/Β, που έδωσαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, για την ελευθερία της πατρίδος, πιστοί στον όρκο τους, στις αξίες του Έθνους και στις παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού.
Και πράγματι Κυρίες και κύριοι, αξίζουν τιμές στα, κατά την διάρκεια του πολέμου, πληρώματα των υποβρυχίων μας, γιατί όλοι τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, επιχειρώντας με επιτυχία από υποβρύχια παρωχημένης, για εκείνη την εποχή, τεχνολογίας, καθόσον ήταν κατασκευής της δεκαετίας του ‘20 ενώ όλα τα άλλα ναυτικά είχαν υποβρύχια πολύ νεότερα, πιο σύγχρονα και τεχνολογικά εξελιγμένα.
Ο τότε Αρχηγός Ναυτικού Ναύαρχος Σακελλαρίου αναφερόμενος στην κατάστασή τους είχε πει: «Σε οποιοδήποτε άλλο ναυτικό τα υποβρύχια αυτά θα είχαν παροπλισθεί. Όμως στο ελληνικό ναυτικό χάρις στις προσπάθειες των πληρωμάτων τους είναι ακόμα στην ενέργεια και εκτελούν πολεμικές περιπολίες». Παρά λοιπόν την παλαιότητά τους, έχοντας ξεπεράσει το επιχειρησιακό όριο ζωής τους και παρά τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, έδρασαν αποτελεσματικά και είχαν πολλές επιτυχίες. Αρχικά εκτελούσαν αμυντικές περιπολίες στις προσβάσεις του Πατραϊκού για αποτροπή πιθανής Ιταλικής αποβατικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή και στη συνέχεια τους ανατέθηκαν επιθετικές περιπολίες στην Αδριατική και ειδικότερα στο στενό του Οτράντο με αποστολή τον εντοπισμό και βύθιση Ιταλικών μεταγωγικών. Μετά την κατάρρευση του μετώπου και την αποδημία του στόλου στην Αλεξάνδρεια, ενσωματώθηκαν στον πρώτο στολίσκο των βρετανικών υποβρυχίων. Εκεί άρχισαν νέα προβλήματα καθώς οι Βρετανοί δεν τα θεωρούσαν αξιόμαχα. Όμως και πάλι, χάρις στον επαγγελματισμό των πληρωμάτων τους και την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται αποτελεσματικά τις δύσκολες καταστάσεις και τις συνεχείς βλάβες του υλικού, κατάφεραν να περάσουν τις επιχειρησιακές αξιολογήσεις των Βρετανών και συνέχισαν την δράση τους, εκτελώντας πολεμικές περιπολίες στο Αιγαίο, με αποστολή τον εντοπισμό και προσβολή εχθρικών πλοίων καθώς και την μεταφορά πρακτόρων και πολεμικού υλικού στην κατεχόμενη Ελλάδα.
Μέχρι το τέλος του πολέμου η Διοίκηση Υ/Β έχασε τέσσερα από τα έξη υποβρύχιά της.
      Το Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ (Υ-3), ήταν το πρώτο που χάθηκε, στις 29 Δεκεμβρίου 1940, μετά από επιτυχή επίθεση σε Ιταλική νηοπομπή και βύθιση του ατμόπλοιου SARDEGNA έξω από τον κόλπο της Αυλώνας. Μετά την εκδήλωση της επίθεσης, το υποβρύχιο έγινε αντιληπτό από το Ιταλικό συνοδό ΑΝΤΑΡΕΣ το οποίο και το εμβόλισε ρίχνοντας παράλληλα τέσσερεις βόμβες βάθους. Αποτέλεσμα η βύθιση του ΠΡΩΤΕΥΣ και η απώλεια και των 48 μελών του πληρώματος. Ήταν η πρώτη μεγάλη απώλεια για το Ναυτικό μας στον πόλεμο.
      Το Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ (Υ-6) ήταν το δεύτερο. Από τα τέλη του ’41 βρισκόταν στην βρετανική βάση στην Βαλέτα της Μάλτας για γενική επισκευή. Στις 27 Φεβρουαρίου 1942 η βάση, βομβαρδίζεται από την γερμανική Luftwaffe. Κατά την επίθεση αυτή σκοτώνονται ο Κυβερνήτης του υποβρυχίου Πλωτάρχης Βασίλης Αρσλάνογλου και ο Ανθυποπλοίαρχος Ιωάννης Κωστάκος. Στις 4 Απριλίου 1942 το λιμάνι δέχεται και πάλι επίθεση από γερμανικά αεροσκάφη. Το ανήμπορο να αντιδράσει Υ/Β, πλήττεται από πλήθος βομβών και βυθίζεται άδοξα μέσα σε δυο λεπτά.
      Το Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ (Υ-5) ήταν το τρίτο. Στην 15η πολεμική περιπολία του, με Κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Επαμεινώνδα Κοντογιάννη, στις 16 Νοεμβρίου του 1942, ευρισκόμενο στην νότια πλευρά του Στενού Καφηρέα με αποστολή την αποβίβαση πρακτόρων και πολεμικού υλικού στην Κάρυστο, εντοπίζει εχθρική νηοπομπή και επιτίθεται χωρίς επιτυχία. Εντοπίζεται όμως και καταδιώκεται από Γερμανικό ανθυποβρυχιακό. Μετά από τέσσερεις ώρες καταδίωξης και πέντε επιθέσεις, με συνολικά 58 βόμβες βάθους και αφού υπέστη σοβαρότατες βλάβες που δεν του επέτρεπαν να παραμείνει εν καταδύσει, ο Κυβερνήτης διέταξε ανάδυση και «εξόρμηση δια του πυροβόλου». Η άνισος αλλά ηρωική αναμέτρηση καταλήγει στη βύθιση του Υ/Β δια εμβολισμού, την απώλεια 24 εκ των μελών του πληρώματος και την αιχμαλωσία 28 συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη. Δύο μόνο κατάφεραν να διαφύγουν την αιχμαλωσία, οι Αρχικελευστής Νικόλαος Μαρουλάς (ηλεκτρολόγος) και Δίοπος Δημήτριος Παπαδημητρίου (ηλεκτρολόγος) που έφτασαν κολυμπώντας στην Εύβοια. Αργότερα με περιπετειώδη τρόπο επέστρεψαν στην Μέση Ανατολή από όπου συνέχισαν τον αγώνα ξανά ως πλήρωμα υποβρυχίων.
      Το Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ-1) ήταν το τέταρτο. Στην 7η πολεμική περιπολία του, ευρισκόμενο βόρεια της Σκιάθου στις 14 Σεπτεμβρίου, με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Βασίλη Λάσκο, περιπολούσε εν επιφανεία κοντά στις ανατολικές ακτές του Πηλίου, περιμένοντας σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε συλλέξει, την διέλευση έμφορτου Γερμανικού μεταγωγικού που θα ερχόταν από την Θεσσαλονίκη. Είχε ήδη σκοτεινιάσει όταν εντόπισε καπνό στο βάθος του ορίζοντα. Κατευθύνεται προς τα εκεί. Βρισκόμενο σε απόσταση 2.000 μέτρων από τον εχθρικό στόχο, αυτός αιφνίδια εκπέμπει σήμα αναγνώρισης. Κατανοώντας ο Λάσκος ότι πρόκειται περί εχθρικού πολεμικού, δίνει αμέσως διαταγή ταχείας κατάδυσης. Ήταν γερμανική ανθυποβρυχιακή κορβέτα που φθάνοντας πάνω από τον ΚΑΤΣΩΝΗ και πριν αυτός εκδηλώσει επίθεση, εξαπέλυσε τρεις δέσμες βομβών βάθους, με μικρά χρονικά διαστήματα ρίψης αναμεταξύ τους, που εξερράγησαν πλησίον του Υ/Β προκαλώντας σοβαρές βλάβες, ανωμαλίες και διαρροές με παράλληλη κράτηση των μηχανών του. Η αντίδραση του Λάσκου ήταν να διατάξει επείγουσα ανάδυση και εξόρμηση δια του πυροβόλου. Μετά από μια ηρωική αλλά άνιση ναυμαχία με την γερμανική κορβέτα κατά την οποία χάθηκαν 32 μέλη του πληρώματος μαζί με τον Κυβερνήτη Βασίλη Λάσκο και αφού το γερμανικό σκάφος τον εμβόλισε, ο ΚΑΤΣΩΝΗΣ κυριολεκτικά φλεγόμενος από τα συνεχή πυρά που εδέχετο, έλαβε μεγάλο θετικό εκκρεμές και βυθίστηκε. 17 μέλη του πληρώματος αιχμαλωτίσθηκαν. Τρεις διασώθηκαν ο Ύπαρχος Υποπλοίαρχος Τσουκαλάς ο οποίος βγήκε τελευταίος από το εσωτερικό του υποβρυχίου έχοντας εξασφαλίσει ότι δεν υπήρχε κανείς εντός του, και ο Υποκελευστής Α΄ Τσίγκρος που κολύμπησαν για εννέα ώρες προς την Σκιάθο και ο Υποκελευστής Α΄ Αντωνίου για ένδεκα προς τις ακτές Πηλίου. Και οι τρεις διέφυγαν στην συνέχεια μέσω Τουρκίας στην Αλεξάνδρεια, απ’ όπου συνέχισαν τον αγώνα και πάλι ως πληρώματα υποβρυχίων.
Δεν είναι όμως δυνατόν να μην μνημονεύσουμε και τον:
Υποπλοίαρχο Νικόλαο Μέρλιν, Ύπαρχο του υποβρυχίου ΓΛΑΥΚΟΣ που ως επιβαίνων του Βρετανικού Υ/Β Perseus για απόκτηση εμπειρίας, ώστε να αναλάβει καθήκοντα Κυβερνήτου, απωλέσθη, όταν αυτό προσέκρουσε σε νάρκη νότια της Κεφαλλονιάς, στις 6 Δεκεμβρίου του 1941, καθώς και τον Υποπλοίαρχο Νικόλαο Ρουσσέν, Κυβερνήτη του Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που φονεύθηκε κατά την επιχείρηση ανακατάληψης των πλοίων από τους στασιαστές στην Αλεξάνδρεια στις 23 Απριλίου 1944.
Η απώλεια του 66% των υποβρυχίων της και του 35% του προσωπικού της την κατέστησε την Διοίκηση με το μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό απωλειών από όλες τις Διοικήσεις των Ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κατά τον Β΄ΠΠ.
Η αξιοθαύμαστη και ηρωική δράση όλων των Υ/Β μας, που κατά την διάρκεια του Πολέμου εξετέλεσαν 66 επιθετικές περιπολίες, 17 ειδικές αποστολές αποβίβασης ομάδων κομάντο και πολεμικού υλικού στην Ελλάδα, βύθισαν 3 εχθρικά Πολεμικά, 11 εμπορικά και 21 ιστιοφόρα, αναγνωρίσθηκε από όλους τους συμμάχους και ιδιαίτερα από το Βρετανικό Ναυαρχείο, το οποίο εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια και αναφορές για την επαγγελματικότητα των πληρωμάτων και την αποτελεσματικότητα τους στις αναληφθείσες αποστολές παρά την παλαιότητα των υποβρυχίων τους. Με προτάσεις δε του Βρετανού Ναυάρχου στην Αλεξάνδρεια απενεμήθησαν σε αρκετούς αξιωματικούς παράσημα από τον Βρετανό Βασιλέα Γεώργιο τον έκτο, ενώ παραχωρήθηκαν στο Ελληνικό Ναυτικό τα υποβρύχια ΜΑΤΡΩΖΟΣ και ΠΙΠΙΝΟΣ, για μερική αναπλήρωση των απωλειών του Ελληνικού στολίσκου υποβρυχίων.
      Οι απωλεσθέντες των Υ/Β μας, όπως και τόσοι άλλοι αγωνιστές του Πολέμου ήταν άνθρωποι απλοί, καθημερινοί που αγαπούσαν την Πατρίδα, την ιστορία της, τα ήθη και τα έθιμα της φυλής. Είχαν όνειρα και ιδανικά, γι’ αυτά πολέμησαν και γι’ αυτά θυσιάστηκαν, κάνοντας αξεπέραστες πράξεις. Πολλούς από αυτούς τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό, δίνοντας το όνομά τους σε νεότερα πλοία του στόλου μας.
Η συνεχής προσπάθειά τους για υπέρβαση στις όποιες δυσκολίες και η υπέρτατη θυσία τους στο βωμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας, ιδέες στις οποίες γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, θα αποτελεί παντοτινά παράδειγμα για όλους αυτούς που υπηρετούν στα «μαύρα πλοία», τα αγαπημένα μας Υποβρύχια. Άλλωστε και δεν πρέπει να το ξεχνάμε, οι εν ενεργεία συνάδελφοί μας μερικοί από αυτούς είναι παρόντες, απέδειξαν, ότι είναι άξιοι συνεχιστές της παράδοσης και επιτυχημένης δράσης των υποβρυχίων μας παραμένοντας κατά την κρίση και αντιπαράθεση με την Τουρκία το καλοκαίρι του ‘20, ανεντόπιστοι για όλο το χρονικό διάστημα των τριών μηνών.
Μαζί όμως με αυτούς τους ηρωικούς νεκρούς του πολέμου, θυμόμαστε και τιμούμε και τους συμπολεμιστές τους. Αυτούς που αγωνίστηκαν μέχρι το τέλος του Πολέμου και επέστρεψαν στην πατρίδα νικητές, κουβαλώντας όμως σωματικά και ψυχικά τραύματα και έφυγαν από την ζωή τον καιρό της ειρήνης.
      Επίσης θυμόμαστε και τιμούμε όλους αυτούς που έφυγαν, έχοντας υπηρετήσει στα νεότερα Υ/Β, αυτούς που συνυπηρετήσαμε ή και όχι, αυτούς που μας δίδαξαν ή τους διδάξαμε, αυτούς που ζήσαμε μαζί στον ίδιο χώρο όπου σφυρηλατήθηκαν φιλίες και αναπτύχθηκαν αισθήματα αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού, αυτούς που μοιραστήκαμε στιγμές, συγγενέψαμε. Αυτούς που έγιναν μέντορες για πολλούς από εμάς, αυτούς που απετέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς.
Έχουμε δώσει μια υπόσχεση, ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και ότι θα τιμούμε πάντα, όλους αυτούς που δημιούργησαν την παράδοση στη Διοίκηση Υ/Β. Μια παράδοση που έχουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε, ευρισκόμενοι είτε σε ενέργεια είτε σε αποστρατεία.
Όλοι αυτοί θα παραμείνουν για πάντα στη μνήμη μας γιατί είναι ένα κομμάτι της ζωής μας.
Αιωνία τους η μνήμη».
       Ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων από το μέλος του συνδέσμου μας Πλωτάρχη (Ε) Δημήτριο Δέδη Π.Ν ε.α
Έγινε κατάθεση στεφάνων από:
τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Αντιναύαρχο Π. Ραδίτσα Π.Ν ε.α,
τον Δήμαρχο Π. Φαλήρου Ιωάννη Φωστηρόπουλο συνοδευόμενο από τον πρώην Δήμαρχο βουλευτή της Ν.Δ και επίτιμο μέλος του συλλόγου μας Διονύσιο Χατζιδάκη,
τον εκπρόσωπο του Αρχηγού Ναυτικού Υποναύαρχο Λεωνίδα Αναγνωστόπουλο Π.Ν
και τον εκπρόσωπο της Βρετανικής Πρεσβείας ακόλουθο Άμυνας Ηνωμένου Βασιλείου Sam Law R.N.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη πεσόντων, ακούστηκε ο θούριος των Υποβρυχίων που τραγουδούσαν τα πληρώματά τους φεύγοντας για πολεμικές περιπολίες και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου.
Τελετάρχης της εκδήλωσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πλοίαρχος (Ε) Γεώργιος Πολυμέρης Π.Ν ε.α
Οι 108 απολεσθέντες των Υποβρυχίων μας που έπεσαν υπέρ πίστεως και της αιώνιας Ελλάδας:
ΠΛΟΙΑΡΧΟΙ: Βασίλειος Λάσκος.

ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟΙ : Μιχαήλ Χατζηκωσταντής – Βασίλειος Αρσλάνογλου.
.
ΠΛΩΤΑΡΧΕΣ : Γεώργιος Μαριδάκης – Νικόλαος Μέρλιν – Νικόλαος Ρουσσέν – Ανδρέας Τουρνάς – Αντώνιος Δανιόλος – Θεόδωρος Κονίδης – Σοφοκλής Μυκόνιος – Στέφανος Τρουπάκης.
.
ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ : Κωνσταντίνος Άννινος – Ιωάννης Κωστάκος.
.
ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΙ : Βασίλειος Σταράκης – Παύλος Λαμπρινούδης – Κωνσταντίνος Ξένος – Μηνάς Καβαλούδης – Alfred Samuel Carter(Βρετανός).
.
ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ : Διονύσιος Τηλέμαχος – Κυριάκος Νικολαράκος – Ηρακλής Χρυσοχέρης – Νικόλαος Παναγιώτιζας.
.
ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΟΣ Ελληνικού Στρατού : Γεώργιος Παπανικολάου,
.
ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΕΣ : Αντώνιος Καφετζής – Ιωάννης Κυριαζής – Πέτρος Μπιντέρης – Δημήτριος Μαραλέτος – Λεωνίδας Στάμου – Προκόπιος Μαγιάτης – Βασίλειος Ράντος.
.
ΚΕΛΕΥΣΤΕΣ : Θρασύβουλος Τσάτσας – Αναστάσιος Ντόντος – Βασίλειος Γεωργίου – Αχιλλεύς Τούλης – Θεόδωρος Σανούδος – Δημήτριος Γιαννέλης – Γεώργιος Καψός – Νικόλαος Παυλάκης – Νικόλαος Μαντωνανάκης – Απόστολος Βλαχάκης.
.
ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΕΣ Α΄: Αναστάσιος Αναστασόπουλος – Γεώργιος Τσαλίκης – Παναγιώτης Σκλάβος – Παναγιώτης Κατσουράνης – Παναγιώτης Μηνάς – Αντώνιος Κούσουλας – Θρασύβουλος Μπάγιος – Αθανάσιος Σχοινάς – Παναγιώτης Παπαθανασίου – Δημήτριος Κακανδρής – Δημήτριος Κουβέλης – Ελευθέριος Τσατσαρής – Κυριάκος Σελάκης – Παναγιώτης Τσάκωνας – Ιωάννης Οικονόμου – Αναστάσιος Κρέστας.
.
ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΕΣ Β΄: Μιχαήλ Παπαπαναγής – Ελευθέριος Περδικούρης – Σταμάτιος Γιατράκος – Χρήστος Ζαφείρης – Ναπολέων Άνθης – Αριστείδης Τούσσας – Διονύσιος Άννινος – Παναγιώτης Φουρίκης – Παναγιώτης Θεοδώσης – Απόστολος Σχαράκης – Πέτρος Ψύλλας – Παναγιώτης Παράσχης – Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος – Ζαχαρίας Πανταλέων – Κωνσταντίνος Χελιώτης – Χρήστος Μπακιρτζής – Νικόλαος Νεράντζης – Γεώργιος Χαρίτος – Ιωάννης Κύβελος – Βύρων Γιαλούρης – Κωνσταντίνος Πατριαρχέας – Αντώνιος Τσιτσάκος – Ευστάθιος Πλατίδης – Σωτήριος Ξεπαπαδέας – Χρήστος Αλεξίου – Νικόλαος Θυμάρας – Μιχαήλ Λημναίος.
.
ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Βρετανικού Ναυτικού : George Cole.
.
ΔΙΟΠΟΙ : Γεώργιος Τηλέμαχος – Σπυρίδων Βλάχος – Γεώργιος Μόριανος – Κωνσταντίνος Λεβαντής – Παναγιώτης Βουτσινάς – Γεώργιος Λιάτσης – Νικόλαος Αρμένης – Πέτρος Χατζηδημητρίου – Χαράλαμπος Δελής – Σταύρος Μουσούλης – Δημήτριος Ορφανός – Σπυρίδων Γιαλοψός – Γεώργιος Χρυσανθόπουλος – Μιχαήλ Γεδεών – Ιωάννης Γεδεών – Θεόφιλος Μαστρογιάννης – Χριστόφορος Μήτσιαλης – Γεώργιος Λεντζάκης – Νικόλαος Μοσχονάς – Αριστείδης Φουντουλάκος – Νικόλαος Κουρμούζης – Δημήτριος Πρίντζος – Αναστάσιος Ζωγράφος.
.
ΙΔΙΩΤΗΣ : Αντώνιος Αθανασόπουλος.
.
Ακολούθησε παράθεση καφέ – αναψυκτικών στην παρακείμενη καφετέρια.
.

Φωτογραφίες εκδήλωσης κλικ ΕΔΩ

.
.
Αναρτήθηκε την 18η  Οκτ 24  απο Υπεύθυνο ιστοσελίδας
Φωτογραφική κάλυψη Κώστας Καλαρρύτης